Halusin kokeilla omien nettisivujen pystyttämistä. Tarkoituksena on saada pystyyn yksinkertaiset nettisivut, joilla ei sinänsä ole vielä tarkoitusta, mutta suunta on oikea. Tähän mennessä olen tehnyt seuraavat:

  1. Minulla oli vaatimuksena löytää webbihotelli, joka pyörii Linux-serverillä ja siinä on tuki Perl-kielelle. Tämä tarvitaan, jotta sain Reittihärvelin pystytettyä. Toinen tärkeä kriteeri oli hinta. Päädyin suomalaiseen webbihotelliin, koska en tiennyt, että tarvitsenko tukipalveluja. Kun olin valinnut palveluntarjoajan, pääsin seuraavaan vaiheeseen.
  2. Työkavereille annoin tehtäväksi ideoida minulle domainin. Koska minulla ei ole tuotetta, yritystä tai oikeastaan ajatusta, mitä sivuilta tulen haluamaan, päädyin domainiin oikeasuunta.fi. Vaimo sanoi välittömästi, että siitä voi tulla jotain poliittisia tai muita mielikuvia. Sivujen ei ole kuitenkaan tarkoitus olla poliittiset tai uskonnolliset. Oikeasuunta voi tarkoittaa suunnistustyyliä, jossa suunta on suunnilleen oikea ja pieniä yksityiskohtia ei lueta tai oikeaa suuntaa elämälle eli opiskelua ja lukemista sekä yrittämistä ja erehtymistä. Yritin vielä ennen seuraavaa vaihetta löytää, että onko joku rekisteröinyt nimen tavaramerkiksi.
  3. Valitsin palvelun, jossa webbihotellin ylläpitäjä rekisteröi domainin. Näin pääsin alkuun todella nopeasti.
  4. Ensimmäisenä aloitin siirtämään valmiita tiedostoja nettisivujen kansioihin ja tekemään .htaccess-tiedostoja Perl-koodin suorittamiseksi, salasanasuojauksia varten ja joitain tiedostoja piilottaakseni suoralta löytämiseltä.
  5. Tämän jälkeen aloitin varsinaisten nettisivujen valmistelun. Valitsin sisällönhallintasysteemin kolmen suurimman väliltä ja tapojeni mukaan täysin tunteella. Päädyin Joomlaan.
  6. Ja tässä ollaan.